Papukaija oppi käyttämään älykaiutinta – antaa käskyjä omistajan äänellä

Koti & Asuminen Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älykaiuttimista on tullut melko suosittuja. Ensimmäisten joukossa iPhone-puhelimissa oleva Siri valloitti käyttäjien sydämen Sirin nokkelien ja hauskojen vastausten myötä. Nyt ihmisten kodeissa on alkanut yleistymään myös Google Home ja Amazon Echo -kaiuttimet.

Kotiin tarkoitettujen älykaiuttimien avulla ihmiset pystyvät esimerkiksi sammuttamaan valot ja laittamaan ne päälle. Ilmeisesti myös lemmikit voivat oppia käskyttämään älykaiuttimia varsinkin siinä tapauksessa, että ne osaavat imitoida omistajansa ääntä.

Nyt YouTube-videolla nähdään miten Petra-niminen harmaapapukaija on oppinut käyttämään Amazon Echo -älykaiutinta. Petra osaa laittaa huoneeseen valot päälle käskyttämällä Alexa-kaiutinta. Petra osaa imitoida omistajansa ääntä, minkä vuoksi kaiutin tottelee myös lintua.