Harvinainen lintu naamioituu puuksi – tätä ei moni huomaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Etelä-Amerikassa elää erikoinen lintu, joka naamioi itsensä puuksi. Linnun englanninkielinen nimi on potoo, joka suomeksi tarkoittaa pökkelökehrääjää. Nimi onkin erityisen osuva, koska lintu etsiikin itselleen aina puupökkelön, jonka päällä se viettää päivänsä liikkumatta.

Brasiliassa kuvatulla videolla nähdään miten kolme miestä huomasi piha-alueellaan erikoisen linnun, jonka näkeminen on melko harvinaista. Kyseessä oli pökkelökehrääjä, joka oli asettunut istumaan tonttia ympäröivän aidan päälle.

Miehet kuvasivat lintua innoissaan, mutta lopulta se pelästyi ja päätti poistua paikalta. Normaalisti lintu pysyy paikoillaan koko päivän ja esittää olevansa osa puuta heräten vasta illan hämärtyessä syömään. Toivottavasti lintu uskaltautuu kuitenkin vielä takaisin, koska se jätti jälkeensä munan, jota se oli vartioinut.