Näin eri alkoholijuomat vaikuttavat tunnetiloihin – selkeät erot

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni uskoo, että eri alkoholijuomilla on omaan oloon erilainen vaikutus. Nyt uuden tutkimuksen myötä on huomattu, että tämä pitää paikkansa. Viinillä, vodkalla ja viskillä huomattiin jokaisella olevan erilainen vaikutus ihmisiin.

Daily Mail -sivusto kertoo Lontoossa tehdystä tutkimuksesta, jossa alkoholijuomien vaikutusta ihmisiin tutkittiin 30.000 ihmisen avulla. Tarkastelun alla olevat ihmiset olivat iältään 18-34 -vuotiaita ja tulivat yhteensä 21 eri maasta eri puolilta maapalloa, joten otanta tutkimuksessa oli melko laaja.

Tutkijat huomasivat, että punaviini sai ihmiset tuntemaan olonsa rentoutuneeksi ja seksikkääksi. Punaviini saattoi kuitenkin aiheuttaa liiallisenkin rentoutumisen tilan, josta koitui ihmisille väsymystä ja itkuisuutta. Valkoviinillä oli samat vaikutukset ihmisiin, mutta ne koettiin lievempinä.

Kirkkaiden ja väkevien viinojen huomattiin tuovan ihmisille energiaa, joka purkautui usein levottomuutena ja aggressiivisuutena. Kirkas viina ja viski saivat ihmiset tuntemaan olonsa myös itsevarmemmiksi. Oluella oli vähiten negatiivisena koettuja vaikutuksia, sillä sai ihmiset sekä rentoutumaan että tuntemaan olonsa itsevarmemmiksi.