Näin pakastepizza pitää paistaa – unohda laatikon ohjeet!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä ostaa kotiin esimerkiksi hätävararuoaksi pakastepizzoja. Niitä voi muokata juustolla ja lisätäytteillä paremman makuisiksi, mutta tärkeintä lienee oikeanlainen paistojälki. Pizza ei saa jäädä kylmäksi tai paistua liian tummaksi.

Redditissä on nyt vinkattu keino, jonka avulla pakastepizzasta voi saada maailman niin herkullista kuin mahdollista. Tärkeintä on panna uuni mahdollisimman kuumalle, eli lämpötila äärimmilleen. Sen jälkeen pizza tulee sijoittaa uunin ritilälle tai paistokivelle, mikäli sellaisen omistaa.

Älä siis pane pizzaa uuninpellille. Pizzaa tulee vahtia koko paistamisen ajan, sillä korkea kuumuus polttaa pinnan laatikossa olevaa ohjeistusta nopeammin. Pizza on valmista, kun sen päällä oleva juusto kuplii, eikä pohja ole ruskistunut liikaa. Pizzeriat paistavat pizzat aina todella kuumassa uunissa.