Oman raketin rakentanut perui lentonsa – ei saanut lupaa laukaisuun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Mike Hughes nousi viime viikolla otsikoihin, koska mies halusi todistaa Maan olevan litteä. Hän suunnitteli lentävänsä Mojaven aavikon yläpuolella kotitekoisellaan raketilla ja puolen kilometrin korkeudessa. Miehen mukaan ihmisille on valehdeltu planeettoista suuren salaliiton seurauksena.

Mike Hughesi väittää, että Maa on litteä ja liikkumaton levy, jota ympäröi jäinen valli. Hän kuuluu Litteä Maanpiiri -yhteisöön, ja on rakentanut erilaisten avustusten turvin oman 20.000 dollaria maksaneen raketin. Miehen oli tarkoitus suorittaa Maan litteyden todistava rakettimatka viime lauantaina, mutta Yhdysvaltojen liittovaltio torppasi hankkeen turvallisuussyihin vedoten.

USA Todayn mukaan miehen kotikutoisella raketilla suoritettu lento olisi vaatinut Yhdysvaltain ilmailuviranomaisten luvan. Lento-operaatiota hankaloitti myös se, että Mike Hughesin asuntovaunusta rakentama laukaisualusta meni rikki jo kuljetuksen alkumetreillä. Hän etsii uutta keinoa rakettinsa laukaisemiseen. 61-vuotias Mike Hughes on itseoppinut insinööri ja työskennellyt aiemmin limusiinikuljettajana.

Publié par Mad Mike Hughes sur mercredi 30 août 2017