Kangastuubi toimii sosiaalisena mediana – pakottaa olemaan läsnä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Monissa perheissä ja kaveripiireissä on ongelmana liiallinen puhelimen ruudun tuijottaminen. Ihmiset saattavat kerääntyä yhteen, muta eivät kiinnitä toisiinsa huomiota. Nyt asiaan on keksitty pelastus: Experience Tube.

Kankaasta valmistettu putki pakottaa ihmiset kohtaamaan toisensa kasvotusten. Ideana on, että kaksi ihmistä panee päänsä kangastuubin eri päihin ja kommunikoivat siten kasvotusten. Huumorimielellä perustettu yritys on kasvattanut suosiotaan ihmisten keskuudessa, sillä moni toivoisi esimerkiksi kumppaniltaan parempaa läsnäoloa.

Experience Tuben voi ostaa lahjaksi ihmiselle, jonka kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota todellisiin ihmisiin digitaalisen sisällön sijaan. Tuotetta kutsutaan hauskasti nimellä analoginen sosiaalinen media. Joissakin ravintoloissa on pyydetty ihmisiä pitämään puhelimiaan piilossa ruokailun ajan, jotta henkilöt keskittyisivät paremmin keskustelemaan seuralaisensa kanssa.