Suomalainen musiikki katosi YouTubesta – tässä syy!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kymmenettuhannet suomalaiset huomasivat torstaiaamuna, että heidän suosikkiartistiensa musiikkivideot eivät enää näy maailman suosituimmassa videopalvelussa YouTubessa. Valtaosa suomalaisista musiikkivideoista Cheekistä Haloo Helsinkiin! ja Yön poltteesta Petri Nygårdiin.

YouTube

Ensin monet olettivat, että kyseessä olisi vain tilapäinen tekninen ongelma, mutta syy olikin jotain aivan muuta. Iltalehti nimittäin paljasti, että syynä oli suomalaisia musiikintekijöitä edustavan Teoston ja YouTuben neuvottelut ja lisenssin päättyminen. Muissa maissa samat videot toimivat edelleen normaalisti.

– Tiettyjen kappaleiden käyttöä YouTubessa rajoitetaan. Emme onnistuneet uusimaan Teoston kanssa tekemäämme lisenssisopimusta, joten jotkin musiikkia sisältävät videot estetään Suomessa, YouTube kertoo estämisen syystä.

Yleisradion mukaan Teosto on saanut tehtyä YouTuben kanssa tilapäisen sopimuksen, jonka toimeenpanon hitaus kuitenkin pitää suomalaiset videot poissa kuluttajien ulottuvilta päivän pari tai jopa pidempään.