Klitoristen kuvat leviävät nyt maailmalla: ”Tältä se näyttää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kouluissa nuorille opetetaan ihmisen biologiaa, mutta kovin syvälle yksityiskohtiin siellä ei usein ehditä mennä. Ihmisen seksielämään liittyvät seikat ja ruumiinosat ovat kuitenkin elämänlaadun kannalta ensiarvoisen tärkeitä, joten niiden soisi olevan nykyistä paremmin ihmisten tiedossa.

Tätä mieltä on myös newyorkilainen Laura Kingsley, joka huomasi, etteivät ihmiset tunnista naisen klitorista. Siksi hän päätti ryhtyä tekemään asialle jotain konkreettista. Kingsley ryhtyi nimittäin piirtämään klitoriksia väriliiduille asvalttiin eri puolille New Yorkia.

Samalla hän perusti Clitorosity-nimisen tilin Instagramiin, jossa hän julkaisee teostensa kuvia. Nuoren naisen tarkoituksena on levittää tietoutta klitoriksesta, joka on hänen mielestään aivan liian vähälle huomiolle jäänyt ruumiinosa. Kingsleyn esimerkkiä on sittemmin seurattu myös muissa maissa, kuten Tanskassa. Laura on ollut innoissaan, kun myös mediat ovat levittäneet kuvia lukijoilleen.

As I hopped on my bike to ride away, a young couple in their twenties sat down on the bench a few feet from the newly finished drawing. Curious to see what they thought, I circled back. . "We have been trying to figure out what it is. I want to say octopus, but there are only four of them [tentacles]." . After I revealed it is the clitoris, they looked at the drawing a bit more intensely. This sparked a very animated anatomy lesson that ended with me laying on the drawing and acting out the glans, bulbs, and other parts of the clitoris during various stages of sexual arousal. . Surprised that this is new information to them, one expressed, "I know it's taboo and all, but they really should teach us this." . I absolutely agree with my new friends.

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

"Looks like a flower!" A man guessed as he rolled by on his high unicycle. Any other ideas?

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

Because clitorises can celebrate Halloween, too!

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

“Clitorises! I can spot a clitoris from a mile away!” A woman exclaimed as she walked from the trees toward the pumpkins. . We were excited that she recognized the clitoris, and she responded, “Shouldn’t everyone be able to?” . “Look!” She said to her family as they caught up to her. . “It’s the external part – the glans,” she stood on the largest pumpkin and pointed to the respective part of the drawing. “And the rest is internal!” She motioned to the other parts of the clitoris and continued explaining to her embarrassed teenage daughters, “There are the legs and the bulbs.” . Her boyfriend turned to us and smiled, “It’s not like she has a graduate degree in this or anything.” . “You do?!” We asked. . “Yes! I teach sex education to middle and high school students. They are normally surprised when I am teaching them about the clitoris. But it’s important.” . Her family and her students are lucky to have her.

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

Kampanjasta kertoi Iltalehti.