Kosmetologi muistuttaa: Tämä tärkeä asia unohtuu liian usein!

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ikääntyminen on väistämätön osa sitä, että ihminen on elossa. Ikääntymisen merkkejä voi pystyä hieman hallitsemaan pienillä päivittäisillä teoilla, jotka pitävät esimerkiksi hiukset ja ihon parempana pidempään. Moni kuitenkin unohtaa ihonhoitorutiineissaan kaulan ihon.

Kaulan iho on alue, jonka moni unohtaa huolehtiessaan muuten omasta ihostaan. Huippukosmetologi Joanne Evans kertoi Good Housekeeping -sivustolle, että kaulan ihoon naisten tulisi erityisesti kiinnittää huomiota, koska se on herkempi vanhenemiselle kuin kasvojen iho.

Kaulan iho on ohuempi kuin kasvojen iho, minkä vuoksi vanheneminen alkaakin ensimmäisenä näkymään kaulassa. Evansin mukaan naisten tulisi huolehtia kaulan ihon kosteuttamisesta varsinkin talvella, kun moni käyttää ihoa kuivattavia kaulahuiveja.

Kaulan iho kaipaa myös puhdistusta yhtä usein kuin kasvotkin. Varsinkin iltaisin kaulan ihon puhdistamisesta kannattaa huolehtia, että parfyymi ja muut kemikaalit poistuvat iholta. Kaulan iholle voi käyttää tehokkaampaa ja raskaampaa kosteusvoidetta, jota tulee laittaa runsaasti etenkin yöksi, jolloin rasva saa imeytyä ja vaikuttaa rauhassa.