Disney ostamassa 21st Century Foxin? ”Kauppahinta 52,4 miljardia dollaria”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yrityskaupat ovat viime vuosina lisääntyneet selvästi, kun talous on kohentunut aikaisemmasta. Nyt Variety-elokuvalehti kertoo, että vireillä on yksi maailman suurimmista yrityskaupoista. Sen tietojen mukaan Disney olisi nimittäin ostamassa 21st Century Foxin.

Viihdemaailman jättikaupan kauppahinnaksi kerrotaan 52,4 miljardia dollaria. Lehden mukaan Disney on tarjonnut tuon summan Rupert Murdochille 21th Century Foxin ja muiden viihdebrändien ostamisesta. Toteutuessaan kauppa olisi historiallinen Hollywoodin viihdejättien yhdistyminen, ja se tekisi Disneystä entistä suuremman viihdealan vaikuttajan.

Kaupassa 21st Century Foxin osakkeenomistajat saisivat jokaista Foxin osaketta vastaan 0,2745 Disneyn osaketta. Disneyn johtaja Bob Igerin kerrotaan pidentäneen kahdella vuodella sopimustaan yhtiön kanssa, jotta mahdollinen kauppa saataisiin hoidettua loppuun saakka. Hänen pidennetty sopimuksensa päättyy vuoden 2021 lopussa. Disney on laskenut säästävänsä kahdessa vuodessa kaksi miljardia dollaria, kun yhtiöiden päällekkäiset toiminnot saadaan poistettua.