Donald Trumpilla aivosairaus? Juomistyyli herättää epäilyksiä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Donald Trump valittiin viime vuonna Yhdysvaltain presidentiksi, vaikka muutama vuosi sitten hänen presidenttiehdokkuuttaan pidettiin lähinnä vitsinä. Miljardöörin toimet ovat nostattaneet hiuksia useaan eri otteeseen kuluneen vuoden aikana. Nyt 71-vuotiaan Donald Trumpin pelätään kärsivän rappeuttavasta aivosairaudesta.

Amerikkalaiset ovat twiitanneet Donald Trumpin käyttäytymisestä viime päivien ajan lähinnä siksi, että miehen puhe on sammaltanut ja hän on pitänyt vesilasia kaksin käsin lehdistötilaisuuksissa. Monet uskovat, että Donald Trumpilla on degeneratiivinen aivosairaus, minkä vuoksi miehen motoriikka on rappeutunut.

Mies joi maanantaina tiedotustilaisuudessa vettä siten, että piti lasista kiinni kaksin käsin pikkulapsen tavoin. Hän ilmeisesti yritti estää käsien tärisemisen ja vesilasin sisällön läikkymisen, Daily Mail uutisoi.

Rappeuttavia aivosairauksia voivat olla esimerkiksi Alzheimerin tauti ja dementia. Dementiaan liittyy yleensä aina kielellisiä häiriöitä, ymmärtämisen vaikeutumista, monimutkaisten älyllisten toimintojen heikkenemistä ja erilaisia käytöshäiriöitä. Myös kätevyys heikkenee merkittävästi aivosairauden myötä.