Apple myönsi viimein – hidastaa tahallaan vanhempia puhelimia!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple on ollut jo vuosien ajan enemmän tai vähemmän vakavien vitsailujen kohteena, sillä sen aikaisemmat mallit tuntuvat monien käyttäjien mielestä hidastuvan aina uuden puhelinmallin tullessa markkinoille. Nyt on paljastunut, että vitsi onkin täyttä totta.

Teknologiajulkaisu TechCrunchin mukaan Apple on nyt tunnustanut hidastavansa vanhempia puhelimiaan tahallaan. Asian vahvistamiseen johtanut tapahtumasarja sai alkunsa Redditistä, jossa ryhdyttiin ihmettelemään akun vaihtamisen merkittävää vaikutusta käytetyn puhelimen suorituskykyyn.

Pian vahvistui, että akun ja ohjelmistopäivitysten välillä on yhteys ainakin iPhone 6 ja iPhone 7 -malleissa. Apple vahvisti lopulta asian, mutta kertoi syyn olevan kuluttajan edun mukaista. Teknologiajätti perustelee vanhempien puhelinten hidastamista sillä, että heikentyneen akun virrankulutus pysyisi tasaisempana. Tämän pitäisi auttaa muun muassa Suomessa esiintyvälle akuuttiin ongelmaan, jossa puhelin voi sammua yllättäen akun ollessa vielä puolillaan.

Monet iPhone-puhelinten käyttäjät ovat eri mieltä Applen puhelinten tahallisesta hidastamisesta. Heidän mukaansa Apple heikentää vanhempia puhelimiaan, jotta kuluttajat ostaisivat uusimman puhelimen. Nyt on joka tapauksessa varmistunut, että vitsi Applen hidastamista puhelimista onkin täyttä totta.