Kelloharrastajat keränneet Lastenklinikalle jo 76 000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näin joulun alla suomalaisten auttavainen mieli on perinteisesti lisääntynyt, mutta tänä vuonna suomalaiset kelloharrastajat ovat tehneet historiaa. He ovat nimittäin keränneet Lastenklinikan Kummit -yhdistykselle jo huimat 76.000 euroa, mikä lienee harrastajayhteisöjen ennätys Suomessa.

Asiasta uutisoineen Tyyliniekka-verkkojulkaisun mukaan yritykset ovat ottaneet kelloharrastajien Boxit auki 2017 -keräyksen omakseen. Kelloharrastajat on 14.000 kelloista kiinnostuneen suomalaisen Facebook-yhteisö, jonka tavoite on edistää suomalaista kellokulttuuria ja harrastajien välistä verkostoitumista.

Yhteisö valitsi keräyksensä kohteeksi Lastenklinikoiden Kummit ry:n yleiskeräyksen. Kampanjapäällikkö Miika Mannisen mukaan tavoitteena oli kerätä 20.000 euroa, mutta se on nyt jo lähes nelinkertaistunut ja kasvaa edelleen. Viime vuonna ensikerran järjestetyllä keräyksellä saatiin kokoon hieman yli 20.000 euroa.

– Keräyksellä Kummien hyväksi olemme tukemassa erittäin tärkeää asiaa lasten terveyden hyväksi ja mikä parasta, heidän digilipasta on todella helppo käyttää. Haluan jo tässä vaiheessa omalta osaltani kiittää kaikkia mukaan lähteneitä harrastajia ja upeita yrityksiä, Miika Manninen kommentoi.