Ryöstäjä valitsi väärät uhrit – jenkkifutarit antoivat rajun selkäsaunan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa rikolliseen kajoaminen kesken rötöstelyn johtaa usein uhrin tuomitsemiseen, mutta monissa muissa maissa tilanne on päinvastainen. Taannoin Yhdysvalloissa 20-vuotias mies pahoinpideltiin, kun hän yritti ryöstää aseella uhaten kolmelta jenkkifutarilta auton New Mexicon Albuquerquessa.

Aseelliset autoryöstöt eivät ole Yhdysvalloissa harvinaisuus, mutta tällä kertaa tekijä valitsi ryöstölleen täysin väärät uhrit. 20-vuotias Angelo Martinez pyysi nimittäin pelaajilta kyytiä ja pääsi nousemaan autoon, kunnes hän yhtäkkiä osoitteli rotevia urheilijoita leikkiaseella ja vaati saada auton itselleen. Hän huomasi kuitenkin nopeasti olevansa pahasti väärässä.

Autossa ollut kolmikko päätti nimittäin olla suostumatta ryöstäjän vaatimukseen, ja lisäksi he antoivat ryöstäjälle fyysisen opetuksen jatkossa kaidalla tiellä pysymiseksi. He nimittäin pahoinpitelivät ryöstäjän välittömästi sairaalakuntoon. Yksi jenkkifutareista iski ryöstäjää nyrkillä kasvoihin, ja pian kaksi muutakin ryhtyi antamaan ryöstäjälle selkäsaunaa.

Myöhemmin ryöstäjältä löytyi vielä puukko vyötäisiltä. Pelaajat soittivat poliisin hakemaan rikollisen parempaan talteen ja odottamaan oikeudenkäyntiä. Angelo Martinez sai syytteen ryöstön yrityksestä. Suomessa jenkkifutarit olisi tuomittu vähintään pahoinpitelystä, mutta Yhdysvalloissa he saivat viranomaisilta kiitosta toiminnastaan. Lisäksi poliisi julkaisi rikollisen kuvan verkossa.