Asiantuntija varoittaa: ”Seksirobotin voisi hakkeroida murhaamaan”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hakkeroidun seksirobotin suorittama murha saattaa kuulostaa sci-fi-tarinan juonenkäänteeltä. Tulevaisuudessa nautinnon jakamiseen tarkoitetut robotit voivat kuitenkin aiheuttaa myös fyysistä kipua, mikäli hakkerit pääsevät niiden tietoihin käsiksi.

Tietoturva-asiantuntija Nick Patterson on varoittanut Daily Star -lehdelle seksirobottien mahdollisista vaaroista. Hänen mukaansa olisi mahdollista, että robotit voitaisiin hakkeroida jopa helpommin kuin puhelimet tai tietokoneet.

– Hakkerit voivat iskeä robottiin ja kontrolloida täysin sen liikkeitä, käsiä sekä jalkoja, ja käyttää esineitä kuten veitsiä ja hitsauslaitteita, Patterson varoittaa.

– Nämä robotit voivat painaa jopa 90 kiloa ja olla erittäin voimakkaita. Kun robotti on hakkeroitu, on hakkerilla ohjat käsissään ja hän voi antaa robotille ohjeita, Patterson jatkaa.

Ihmisten kimppuun hyökkääviä seksirobotteja ei kuitenkaan kannata pelätä, ainakaan toistaiseksi. Tietoturva-asiantuntija Jason McNew kertoo Cosmopolitan -sivustolle nykytekniikan olevan niin rajoittunutta, etteivät robotit voisi vielä saada aikaan suurta vahinkoa.

– 50-kiloinen ja silikonilla peitetty robotti ei saa paljoakaan aikaan fyysesti. Katso Youtubesta videoita kaksijalkaisista roboteista, niin näet kuinka raskaita, rumia ja kömpelöitä ne vielä ovat, McNew vakuuttaa.