Donald Trump toivoo ilmastonmuutosta: ”New Yorkissa on liian kylmä!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei pidä ilmastonmuutosta uhkana Yhdysvalloille. Hän on kirjoittanut maansa turvallisuusstrategian uusiksi ja poistanut edellisen presidentti Barack Obaman tekemät ilmastopoliittiset päätökset strategiasta. Nyt Donald Trump on jopa toivonut ilmastonmuutosta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on twiitannut, että New Yorkissa on hänen mielestään liian kylmä. Presidentin mukaan Yhdysvaltain itärannikolla saattaa olla kylmin uusivuosi miesmuistiin. Siksi hänen mukaansa olisi hienoa, jos vanha kunnon ilmastonmuutos iskisi hänen kotimaahansa, Independent uutisoi.

Alle vuoden virassaan ollut Donald Trump kaipaisi kipeästi virallista Twitter-tilin vahtijaa, sillä miehen sutjautukset eivät ole millään tapaa muodollisia. Hänen mukaansa ilmastonmuutos on ainoastaan miljardeja dollareita nielevä olettamus, jolla ei ole todellisuuspohjaa. Kansainvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n mukaan kasvihuonepäästöjen vähentäminen edellyttää eri maiden hallitusten laatimia säädöksiä ja ohjelmia.