Isoäiti ihmetteli älykaiutinta – video kiteyttää ällistyksen

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älykaiuttimista on tullut melko suosittuja. Ensimmäisten joukossa iPhone-puhelimissa oleva Siri valloitti käyttäjien sydämen Sirin nokkelien ja hauskojen vastausten myötä. Nyt ihmisten kodeissa on alkanut yleistymään myös Google Home ja Amazon Echo -kaiuttimet.

Kotiin tarkoitettujen älykaiuttimien avulla ihmiset pystyvät esimerkiksi sammuttamaan valot ja laittamaan ne päälle. Nyt Ben Actis on julkaissut hauskan videon, jossa nähdään miten hänen 85-vuotias isoäitinsä reagoi Google Home -älykaiuttimen sisällä asustelevaan virtuaaliavustajaan.

Isoäiti yrittää hauskalla italialaisella aksentillaan kysyä kaiuttimelta englanniksi, että millainen sää huomenna on. Kun virtuaaliavustaja yllättäen ymmärtää kysymyksen ja vastaa vanhukselle, isoäiti on pudota tuoliltaan ollessaan niin hämmästynyt siitä, että laite ymmärsi häntä.