Marvel-guru Stan Lee täytti 95 vuotta – upeat cameo-roolit koottiin videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marvel Comics -sarjakuvayhtiön hahmot nauttivat parhaillaan suuremmasta suosiosta kuin koskaan aikaisemmin. Tästä kiitos kuuluu sarjakuviin perustuville elokuville, joille ei näy loppua tulevana vuonnakaan.

Marvel olisi kuitenkaan tuskin mitään mitään ilman Stan Leetä. Hän loi yhdessä taiteilijoiden, kuten Steve Ditkon ja Jack Kirbyn kanssa monet kustantamon suosituimmista hahmoista. Marvel Comicsin päätoimittajanakin työskennellyt Lee täytti 28. joulukuuta jo 95 vuotta.

Maineensa ansiosta Stan Lee on tuttu näky myös valkokankaalta. Hänet on nähty pienissä cameo-rooleissa useissa Marvel Comicsin sarjakuviin perustuvissa elokuvissa.

Reddit-sivustolla julkaistu video koostaa yhteen kaikki Stan Leen esiintymiset elokuvissa ja sarjoissa, poislukien taannoin julkaistun Thor: Ragnarokin. Mukaan mahtuvat niin lukuisat Hämähäkkimies-elokuvat, Avengers-hahmojen seikkailut kuin Deadpool.

 

All Stan Lee Cameos so far (video) from Marvel