Paranna vastustuskykyä! Tässä on ohjeet luonnolliseen rohtoon

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomessa jyllää parhaillaan flunssakausi. Sairastumista voi ehkäistä perinteisillä menetelmillä, kuten vitamiinipitoisten ruokien syömisellä ja vilustumisen ehkäisemisellä. Mikäli haluaa varmistaa terveenä pysymisen, voi avuksi ottaa flunssaa ehkäiseviä rohtoja ja juomia.

Yksi vastustuskykyä lisäävistä juomasekoituksista on Popsugar-sivuston esittelemä appelsiinipohjainen tehoshotti. Juomassa on paljon C-vitamiinia, antioksidantteja ja luonnonmukaisia voima-aineita. Juoman kerrotaan parantavan kipeää oloa ja antavan elinvoimaa.

Sekoita keskenään reilu desilitra vastapuristettua appelsiinimehua, 1,5 senttimetrin pituinen pala inkivääriä raastettuna, kaksi ruokalusikallista Manuka-hunajaa sekä 1,5 senttimetrin pituinen pala tuoretta kurkumaa raastettuna. Manuka-hunaja on Uuden-Seelannin aluella tuotettu antibakteerinen hunaja, jolla on todettu lukuisia terveysvaikutuksia. Juoma tulee nauttia sellaisenaan ja kylmänä.