Donald Trump retosteli nappulansa koolla: ”Suurempi kuin Kim Jong-unilla”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiheuttanut jälleen kerran kohua Twitter-päivityksellään. Liittovaltion päämies on uhonnut Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unille, että amerikkalaisten omistaman joukkotuhoa aiheuttavan ydinpommin laukaisunappula on isompi kuin pohjoiskorealaisten.

Noin vuosi sitten Yhdysvaltain presidentiksi valitsijamiesäänin noussut miljardööri Donald Trump on siinä mielessä erikoinen valtion päämies, että hän vastaa Twitter-päivityksistään sekä niiden sisällöistä henkilökohtaisesti ja täysin mielivaltaisesti. Vaaralliset nokittelut ovat nyt johtaneet siihen, että Trump kehuskelee ydinasenappulansa koolla.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un julisti hiljattain, että maansa omistamien ydinaseiden laukaisinpainike sijaitsee hänen työpöydällään. Donald Trump alentui yhtä lapselliseen viestintään ilmoittamalla, että hänenkin työpöydällään on ydinaseen laukaisunappula, mutta se on paljon isompi ja voimakkaampi. Lisäksi Trumpin laukaisin on presidentin twiitin mukaan toimintakuntoinen.