Oletko älypuhelinaddikti? Keksintö estää puhelimen käytön

Digi · Terhi Piiroinen

Joillakin ihmisillä on älypuhelinaddiktio, jonka takia kännykkä näyttää kasvaneen heidän käteensä kiinni. He saattavat käyttää likimain kaiken valveillaoloaikansa puhelimen räpläämiseen sen sijaan, että keskittyisivät todelliseen elämään.

Distracta Gone -niminen yritys haluaa tuoda markkinoille ajastettavan laatikon, jonka avulla puhelimen voi pitää jemmassa määrätyn ajan. Laatikosta voisi olla hyötyä esimerkiksi teineille, joiden nukkumaanmeno venähtää joka ilta liiallisen viestittelyn takia. Samaan boksiin voisi panna myös perheenisän puhelimen, jolla tehdään töitä ruokapöydässäkin.

Hanke haki taannoin rahoitusta Kickstart-kampanjan avulla. Se ei kuitenkaan saavuttanut hakemaansa summaa määräajassa. Osa ihmisistä arvostelee puhelinlaatikkoa, koska hätätilanteessa ajastettu lukitus voi koitua kohtaloksi. Miksi ihmiset eivät voisi vain yksinkertaisesti jättää puhelimiaan eteisen pöydälle kotiin tullessaan tai sammuttaa niitä ravintoloihin mennessään?