Poliisin video hämmästyttää – näin helposti ajat pois ahtaasta parkkipaikasta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taskuparkkeeraus voi tunnetusti olla haastavaa, mutta niin myös ahtaasta parkkipaikasta poistuminen. Mikäli ajoneuvojen välillä on vain vähän tilaa, on vaarana kolhaista edessä tai takana olevaa autoa.

Youtubessa levinneellä videolla Brasilian poliisit kuitenkin esittelevät taktiikkaansa päästä helposti ja nopeasti pois ahtaasta parkista. Taito tulee tarpeeseen erityisesti silloin, kun poliisit saavat hälytyksen ajoneuvon ollessa tiukassa parkissa.

Taktiikka toimii mitä ilmeisimmin vetämällä käsijarrua, kääntämällä rattia vasemmalle, kiihdyttämällä moottoria ja lopulta vapauttamalla käsijarrun. Se ei siis todennäköisesti onnistu uudemmilla automalleilla, joissa seisontajarru toimii kojelaudassa olevaa nappia painamalla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.