Onko suhde tuomittu päättymään? Näistä merkeistä tiedät

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tammikuussa erotaan ennätyksellisen paljon muihin vuodenaikoihin verrattuna. Monet pariskunnat ovat kitkutelleet ankeassa liitossa joulupyhien yli ja uusi vuosi antaa potkua elämänmuutokselle. Nyt on listattu seitsemän varminta merkkiä, joista tietää, että parisuhde on tuomittu päättymään.

Mikäli seurustelu tai avioliitto tuntuu erittäin tikkuiselta, kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin parisuhteessa ilmeneviin merkkeihin. Jokaisessa suhteessa tulee väistämättä eteen hankalia kausia, mutta mikäli elämä kumppanin kanssa on suurimmaksi osin jatkuvaa tappelemista ja asioista vääntämistä, voi olla helpompaa kääntää uusi sivu elämässä.

Vaikka pariskunnan osapuolet eivät olisi samaa mieltä kaikista asioista, osoittaa rajuin sanakääntein tapahtuvat riidat ja toiselle huutaminen vakavasta tilanteesta. Vahingoittavassa suhteessa on enemmän riitaa kuin rakkautta. Parisuhteessa on tarkoitus puhaltaa yhteen hiileen ja tukea kumppania, eikä pitää pelkästään huolta omasta edusta.

Kun kumppanille jätetään kertomatta tärkeitä asioita ja eletään ilman hänen osallisuuttaan elämään, voi suhdetta pitää epäonnistuneena. Itsekeskeinen käytös on väärin silloin, kun tarkoituksena on rakentaa rakkautta kahden ihmisen välille. Suhteessa on osattava joustaa tarvittaessa. Jos tuntee, että ei osaa tehdä mitään oikein parisuhteessa, kannattaa vaihtaa kumppania.

Liiallinen mustasukkaisuus ja yksipuolinen vaivannäkö lisäävät nauloja suhteen arkkuun. Parisuhde ei ole taistelukenttä, jonka olemassa oloa joutuu jatkuvasti todistamaan tai muuttamaan paremmaksi. Kumppanuudesta tulee pitää huolta ja sitä on kunnioitettava, mikäli haluaa liitosta pitkäikäisen, Men’s Health muistuttaa.