Alkoholitutkija: Keinotekoinen alkoholi syrjäyttää tavallisen alkoholin

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englantilainen tiedemies ja professori David Nutt on kehitellyt jo kymmenen vuoden ajan alkoholia korvaavaa pilleriä. Nyt mies on arvioinut, että keinotekoinen alkoholi tulee syrjäyttämään perinteiset alkoholijuomat lähitulevaisuudessa.

Alkoholitutkija David Nutt on arvioinut International Business Times -sivuston mukaan, että keinotekoiset alkoholijuomat tulevat syrjäyttämään perinteisen alkoholin käytön seuraavan 10 – 20 vuoden aikana. Keinotekoinen alkoholi ei sisällä myrkkyjä, minkä vuoksi siitä ei tule krapulaa tai muitakaan epätoivottuja sivuvaikutuksia.

Keinotekoiseta alkoholijuomasta tulee Nuttin mukaan suosituin juoma, jolla on päihdyttävä vaikutus. Professori selvensi, että keinotekoisessa alkoholissa on molekyylejä, jotka toimivat samalla tavalla kuin alkoholi ja antavat käyttäjälle miellyttävän olon, mutta myrkyttömyyden vuoksi ne parantavat kansanterveyttä sen heikentämisen sijaan.

Suomessa tiedettävästi pelkästään päihtymiseen tähtäävät alkoholittomat nautintoaineet eivät ole laillisia, joten luultavasti keinotekoiset alkoholijuomatkaan tai alkoholia korvaavat pillerit eivät tule näkemään päivänvaloa suomalaisessa yökerhokulttuurissa.