Tunnetko ahdistusta? Tee nämä 9 asiaa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmistutkijat ovat nimenneet uuden sukupolven oikeaksi ahdistuneisuuden sukupolveksi. Nimike ei ole kovin mairitteleva, mutta moni voi huomata sen pitävän omallakin kohdalla paikkansa.

Oman elämän, uran, perheen ja varallisuuden esitteleminen sosiaalisessa mediassa on tuonut aivan uudenlaisia paineita ihmisille. Paineiden mukana myös ahdistuksen tunteminen on monille jokapäiväistä.

EHarmony-sivusto neuvoi nyt yhdeksän asiaa, joiden avulla ihmiset voivat vähentää ahdistuneisuutta elämästään.

1. Pidä tauko uutisista

Negatiiviset uutiset rikoksista, luonnon katastrofeista ja talouden laskusta voivat ahdistaa. Pidä 24 tuntia kestävä tauko, jolloin et lue uutisia lainkaan.

2. Meditoi istumalla tai kävelemällä

Rauhoittuminen ja meditoiminen auttaa monia poistamaan stressiä kehostaan. Mikäli kärsivällisyys ei riitä paikoillaan olemiseen, meditointia voi harjoittaa myös kävelyllä.

3. Vältä negatiivisia ihmisiä

Mikäli huomaat läheisten ihmisten saavan sinut ahdistuneeksi, vältä heitä jonkin aikaa.

4. Ole tavoittamattomissa

Ole päivä tai vaikkapa kokonainen viikonloppu ilman puhelinta ja internettiä.

5. Siivoa

Epäsiisti koti voi lisätä stressiä kehossa ja saada olon tuntumaan ahdistuneelta.

6. Hidasta

Jos huomaat kiireen painavan, varaa kalenterista yksi päivä, jolloin et tee mitään. Varaa askareille, syömiselle ja paikasta toiseen siirtymisille tarpeeksi aikaa.

7. Kirjoita päiväkirjaa

Asioiden kirjoittaminen selventää ajatuksia ja helpottaa purkamaan ahdistusta. Psykologien mukaan päiväkirjan kirjoittaminen vähentää myös stressiä.

8. Muista oma hyvinvointi

Yritä syödä terveellisesti ja liiku säännöllisesti.

9. Ota nokoset

Levänneenä tunnet olevasi paremmalla tuulella. Lepääminen myös vähentää stressiä, saa ajattelemaan positiivisemmin ja tuntemaan olon energisemmäksi.