$uicideboy$ palaa Blockfesteille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest on julkistanut uusia esiintyjäkiinnityksiä tulevalle kesälle. Eilisiltana loppuunmyydyn The Circuksen villinnyt $uicideboy$ liittyy yhdysvaltalaiskollegojensa Post Malonen ja Lil Pumpin seuraan 17. – 18. elokuuta 2018.

Uuden aallon niin sanottua SoundCloud-sukupolvea edustavan $uicideboy$in muodostavat New Orleansissa varttuneet Ruby Da Cherry ja $lick Sloth. Yhtye tunnetaan synkkäsävyisen materiaalinsa lisäksi erityisesti livekeikoistaan, joilla moshpitit ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Tätä päästiin todistamaan myös eilen The Circuksessa ja viime kesänä Tampereella, kun kokoonpano sai Blockfestin telttalavan lähes ratkeamaan liitoksistaan livesetillään.

Keikan seurauksena $uicideboy$ on ollut Blockfestin toivotuimpia nimiä. Viime kesän huikean esiintymisen jälkeen yhtye on myös itse hehkuttanut Blockfest-keikkaansa ja kertonut tulevansa mielellään Ratinaan toistamiseen. Parhaillaan kokoonpano työstää kokonaista albumia ja on tuottamassa yhdysvaltalaisräppäri Juicy J:n seuraavaa projektia.

Pohjoismaista väriä Blockfestin artistikattaukseen tuo tanskalainen Noah Carter, jonka musiikissa yhdistyvät skandinaavinen melankolisuus, Drake-henkiset melodiat sekä grime-vaikutteet. 24-vuotias artistilupaus tunnetaan kappaleistaan Come Alive ja Do You. Viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut Carter on palkittu vuoden tulokkaana Danish Music Awardseissa. Artistin livekuntoa ei ole myöskään syytä kyseenalaistaa, sillä hän on ehtinyt villitsemään yleisöä jo muun muassa Roskilden kaltaisilla festivaaleilla.

Kotimaisista nimistä Blockfesteille on kiinnitetty perjantaina uuden singlen julkaissut Pyhimys ja debyyttialbumiaan valmisteleva Töölön Ketterä. Blockfesteillä tullaan näkemään tuttuun tapaan mielenkiintoisia yhteiskeikkoja, kun Kube ja Eevil Stöö sekä Julma H ja Sairas T vetävät keikkansa yhdessä. Lisää uusia esiintyjäkiinnityksiä Blockfesteille tullaan julkistamaan läpi kevään. Blockfestin lipunmyynnistä vastaavat Ticketmaster sekä Tiketti.