Ähtärin pandat lähtivät Kiinasta – ovat nyt matkalla Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ähtärin eläinpuiston kaksi odotettua uutta asukasta, nelivuotias pandauros Hua Bao ja kolmevuotias naaras Jin Baobao, ovat lähteneet kiinalaisesta Dujiangyanin pandakeskuksesta matkalle kohti Suomea. Suomen Kiinan suurlähetystö raportoi paikan päältä kuvien kera.

– Pandojen tulo Suomeen on osa Kiinan metsähallinnon ja Suomeen maa- ja metsätalousministeriön välistä tutkimus- ja suojelusopimusta. Tavoitteena on mm. saada pandat lisääntymään Ähtärissä luonnonmukaisesti, jotta ne voisivat muodostaa kantavanhemmat Kiinan uudelle pandojen luontoonpalautusohjelmalle, suurlähetystö kertoo.

Pandat saapuvat Helsinkiin torstaiaamuna. Ähtäriin ne saapuvat vielä torstain aikana.

Dujiangyanin pandakeskuksessa järjestettyyn läksiäistilaisuuteen oli kerääntynyt runsain mitoin kiinalaista mediaa, muutama suomalaismedia ja suurlähettilät Syrjälä. Paikalla oli myös pandojen suomalainen hoitaja Anna Palmroth. Pandojen tulo Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon varmistui viime vuoden huhtikuussa Kiinan presidentti Xi Jinpingin valtiovierailun aikana.