Autokorjaamosta kauneussalonkiin – mies vaihtoi automaalit kynsilakkaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ajoneuvoja ammatikseen pintakäsitellyt John Shortt ei näytä tavalliselta kynsiteknikolta. Mies on kuitenkin päättänyt murtaa stereotypioita ryhtyessään kauneusalan ammattilaiseksi. 39-vuotias parrakas mies huomasi nauttivansa vaimonsa kynsien lakkaamisesta.

Jerseyn saarelta kotoisin oleva John Shortt kertoo, että automaalarin ja kynsiteknikon työt ovat yllättävän samankaltaisia. Kyse on periaatteessa värikkäiden maalikerrosten luomisesta pinnalle. Kynnet ovat alustana huomattavasti pienemmät kuin ajoneuvo.

Miehen mukaan kynsiteknikon työ on myös huomattavasti intiimimpää, sillä siinä pidellään asiakkaan kädestä kiinni jopa kahden tunnin ajan. Lähikontakti vaati eniten totuttelua aluksi, mies myönsi Mirror-lehdelle. Mies huomasi aikoinaan, että hänen vaimonsa Sinead Shortt oli onnellinen työssään. Naisella on oma kampaamo ja kynsisalonki.

Vuonna 2014 John Shortt päätti vaihtaa alaa. Hän opiskeli parturikampaajaksi ja ryhtyi työskentelemään vaimonsa omistamassa liikkeessä. Hän kiinnostui kynsitöistä nopeasti huomatessaan, että nautti siitä jopa kampaajan töitä enemmän. Nyt mies hehkuttaa ammattiaan ja uskoo, että voi esimerkillään kannustaa myös muita miehiä naisvaltaisille aloille.