50 Cent tienasi Bitcoineilla vahingossa miljoonia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri 50 Cent on rikastunut bitcoin-kryptovaluutan avulla – osittain vahingossa. Hänen tililleen kertyneiden ja unohtuneiden digirahojen arvo on nimittäin noussut merkittävästi vuosien varrella .

50 Cent julkaisi vuonna 2014 Animal Ambition -levynsä. TMZ-sivuston mukaan räppäri tarjosi yhtenä ensimmäisenä isona artistina faneille mahdollisuuden ostaa albumin bitcoineilla. Tuolloin yksi bitcoin vastasi noin 537 euroa.

Animal Ambition -albumia myytiin noin 700 bitcoinilla, joka vastasi tuolloin 325.000 euroa. Kryptorahat kuitenkin jäivät 50 Centin tilille vuosikausiksi, minkä aikana bitcoinin arvo on noussut. Nykyään levymyynnillä kerättyjen digirahojen arvo tilillä on arviolta 5-7 miljoonaa euroa.

50 Cent paini vuosikausia rahavaikeuksien kanssa. Viime vuonna kuitenkin paljastettiin, ettei tähti ole enää vararikossa. Lisää taskurahaa räppärille toi myös Effen Vodka -osakkeiden myynti, minkä myötä hän tienasi 60 miljoonaa dollaria.