Kysely selvitti: Näin moni amerikkalainen pitää Donald Trumpia nerona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkaisi Twitterissä taannoin tekstin, jonka mukaan hän ei ole pelkästään fiksu. Hän kuvaili itseään neroksi, ja vieläpä tasapainoiseksi neroksi. Amerikkalaiset ovat hieman eri mieltä.

Washington Post ja ABC News toteuttivat yhteiskyselyn lukijoilleen, jossa kysyttiin amerikkalaisten mielipidettä presidenttinsä nerouteen. 21 prosenttia vastanneista uskoo, että Donald Trump on oikeasti nero.

Sen sijaan 73 prosenttia ei haluaisi ajatella koko asiaa, koska pitävät sitä äärimmäisen epätodennäköisenä. Suurin osa 21 prosentista on republikaaneja presidentti Donald Trumpin tavoin. Toisessa kyselyssä selvisi myös, että noin 40 prosenttia republikaaneista uskoo, että Donald Trump ei ole nero.

Huomattavaa myös on, että noin puolet amerikkalaisista epäilee presidenttinsä mielenterveyden vakautta ja tasapainoisuutta. Kyselyssä ei selvinnyt ymmärtävätkö ihmiset nerouden määrittelyn oikein. Neroina pidetään ihmisiä, joiden älykkyysosamäärä on huomattavan korkea ja heillä on poikkeuksellista lahjakkuutta tieteiden, taiteiden, talouden tai politiikan saralla.