Madeiralla menehtyneen vaimolta koskettava viesti: ”Lasten ei pitänyt joutua hautaamaan isäänsä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaiset pysähtyivät äskettäin, kun selvisi, että Madeiralla menehtynyt suomalaismies oli seitsemänvuotiaan poikansa kanssa matkalla ollut perheenisä. Traaginen tapaus kosketti lukemattomia suomalaisia ja varsinkin lapsiperheitä. Sittemmin selvisi, että perheen miehiä odotti kotona sisaruksia ja raskaana oleva äiti.

Nyt äiti on julkaissut Brother Christmasin välityksellä koskettavan viestin, jossa hän kertoo perheensä kohtaamasta tragediasta. Samalla hän pyytää suomalaisilta apua tilanteeseen, jossa kasvava perhe jäi täysin yllättäen ilman isää.

– Sen piti olla kauan odotettu poikien reissu ja isä-poika laatuaikaa. Odotin innolla saavani kotiin levänneet ja onnelliset matkalaiset, joista olisi minulle apua, kun perheemme kuopus helmikuussa syntyisi, perheenäiti kirjoittaa.

Sitten poikien reissulta saapui suruviesti, jollaista yhdenkään perheen ei pitäisi koskaan saada.

– Yksi puhelu muutti kuitenkin kaikki suunnitelmat ja unelmat ja veti kirjaimellisesti maton jalkojen alta. Vain toinen reissulainen palasi kotiin luoksemme. Pahin painajainen oli käynyt toteen ja puolisoni oli tapaturmaisesti menehtynyt. En pahimmissa painajaisissanikaan olisi voinut kuvitella joutuvani järjestelemään samaan aikaan hautajaisia ja saattamaan maailmaan uuden pienen ihmisen.

Perheenäiti kirjoittaa viikkonsa menneen kuin sumussa, eikä hän ole aina tiennyt mikä päivä on ja onko muistanut syödä. Samaan aikaan hänen täytyy kyetä olemaan urheasti lastensa tukena.

– Jokainen lapsemme kipuilee eri tavalla ja heitä pitää yrittää jokaista tukea. Vanhin lapsemme on itkenyt ja huutanut. Välillä hän kaivaa kaapista sen eniten isälle tuoksuvan paidan ja pukee sen päälle tunteakseen isän luonaan. Nuoremmat kyselevät ja pohtivat millaisia ovat enkelit ja miltä taivaassa näyttää.

– Ei elämän näin pitänyt mennä. Ei minusta pitänyt tulla leski näin nuorena. Ei minun lasteni pitänyt joutua vielä hautaamaan isäänsä. Ei minun pitänyt joutua lähteä synnyttämään nuorinta lastamme yksin, äiti kirjoittaa.

Brother Christmas on nyt avannut keräyksen, jolla perheelle kerätään tukea vaikeana aikana. Tammikuun loppuun saakka käynnissä olevaan keräykseen voi osallistua lahjoittamalla rahaa suoraan keräystilille. Lisätietoja keräyksestä tilinumeroineen löytyy verkosta.