Windowsin evoluutio – näin käynnistysääni on kehittynyt

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monille ihmisille tulee paljon muistoja mieleen Windows-käyttöjärjestelmistä, niiden grafiikoista ja äänistä. Nyt eräs tekniikan ihmelapsi päätti ajankulukseen koostaa yhdelle videolle Windowsin eri versioiden käynnistymismusiikit.

4096-kanava on julkaissut YouTube-videon, jossa nähdään miten Microsoft Windowsin eri päivitysten myötä käyttöjärjestelmän käynnistymiseen liittyvä äänimaisema on muuttunut. Tekijä on halunnut koostaa yhdelle videolle käyttöjärjestelmien evoluution Windows 95 -käyttöjärjestelmästä lähtien.

Windowsin käynnistymisäänet ja niissä kuuluva musiikki ovat melko nostalgista kuunneltavaa. Tätä videota katsellessa monien mieleen tulvii varmasti muistoja ensimmäisistä käyttökokemuksistaan, joita jokaisella on ollut yli 20 vuotta sitten tietokoneiden kanssa.