Mies koukussa masturboimiseen – jopa 12 tuntia päivässä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Masturboimisella on lukuisia terveysvaikutuksia ja omaromantiikkaa suositellaan harjoitettavaksi sekä naisille että miehille. Sen lisäksi, että miesten masturboiminen on nautinnollinen parantaa kehon puolustusjärjestelmää, vähentää se eturauhassyöpään sairastumisen riskiä ja parantaa mieskuntoa. Onanoiminen voi kuitenkin mennä myös liiallisuuksiin.

Amerikkalainen 47-vuotias mies työskentele menestyvässä yrityksessä, hänellä on tytär ja lukuisia ystäviä. Salainen elämä otti kuitenkin vallan, kun mies alkoi katsoa jatkuvalla syötöllä aikuisviihdettä. Hän ymmärsi kärsivänsä vakavasta ongelmasta masturboituaan joinakin päivinä peräti 10-12 tuntia. Hän ei yksinkertaisesti voinut lopettaa.

Mies hakeutui terapiaan ja hänellä todettiin seksiaddiktio. Osa psykiatrian ammattilaisista kiistelee edelleenkin siitä, voidaanko seksiriippuvuus mieltää mielenterveyshäiriöksi. Siinä vaiheessa, kun masturboiminen tai pornon katselu alkaa vaikeuttaa normaaliarkea, voidaan jo puhua vakavasta ongelmasta.

Masturbointikoukussa ollut mies käytti tapaansa selviytysmekanismina stressin ja ahdistuksen lievittämisessä. Hän myös myöntää kokeneensa lapsena seksuaaliseen aktiivisuuteen liittyvän trauman.

Mies huomasi masturboimisen vaikeuttavan aitojen suhteiden muodotumista, koska hän ei yksinkertaisesti pystynyt olemaan aidossa elämässä läsnä naisten kanssa. Hänellä ei riittänyt energiaa uusien ihmisten tapaamiseen. Vuosien terapia on auttanut miestä, mutta hän haluaa esimerkillään varoittaa muita, Men’s Health uutisoi.