Huolestuttavia uutisia! Kuorsaajilla muita suurempi riski sairastua dementiaan

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuorsaus on yleinen ongelma, josta kärsivät erityisesti kuorsaajan kanssa samassa taloudessa asuvat. Vaivaan kannattaa kuitenkin myös kuorsaajan oman terveyden vuoksi etsiä itselle toimivaa apukeinoa, koska kuorsaus on merkki uniapneasta ja voi kehittää jopa dementiaa.

Daily Mail -sivusto kertoo aivoja tutkivan Queensland Brain Institute -laitoksen tekemästä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että kovaääniset kuorsaajat saavat ajan kuluessa kolme kertaa todennäköisemmin dementian. Professori Elizabeth Coulson kertoi syyn johtuvan aivojen happivajeesta.

Coulson kertoi, että uniapnea ja kovaääninen kuorsaus katkaisevat yön aikana hapen saannin moneen otteeseen, mikä tappaa aivosoluja. Tämä saa kuorsaajille kehittymään dementian kolme kertaa suuremmalla todennäköisyydellä kuin muille. Kuorsaus on oire, johon kannattaa heti etsiä hoitokeinoja, koska kuorsauksen ja uniapnean hoitaminen vähentävät heti dementiariskiä.