Teetkö istumatyötä? Näin usein sinun täytyy vaihtaa asentoa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Istumatyö on haitallista terveydelle ja hyvinvoinnille. Paljon päivänsä aikana istuvat ihmiset sairastuvat todennäköisemmin kakkostyypin diabetekseen, minkä lisäksi istumatyön on huomattu liittyvän myös ylipainon ja jopa erilaisten syöpien kehittymiseen. Istumatyötä tekevien on erittäin tärkeää nousta seisomaan tasaisin väliajoin.

Toimistotyöntekijöiden tulisi muistaa säännölliset tauot ja asentojen vaihteleminen, minkä lisäksi istumatyötä tekevien tulisi nousta välillä seisomaan ja kävellä hieman. Osteopaatti Xerxes Dalalin mukaan toimistotyötä tekevien tulisi vaihtaa työasentoa ja liikkua noin 40 kertaa työpäivän aikana.

Aiemmin on neuvottu, että istumatyötä tekevien tulisi nousta seisomaan noin puolen tunnin välein. Dalal kertoi Good Housekeeping -sivustolle, että henkilön tulisi nousta istuma-asennosta ja vaihtaa työasentoa kuitenkin noin 12 minuutin välein. Mies neuvoo myös työssään jatkuvasti seisovia ihmisiä istahtamaan alas säännöllisesti, että selkä saa lepoa.