Nainen jäi koukkuun terveelliseen ruokaan – huomasi olevansa ortorektikko

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat viime vuosien aikana tulleet entistä kiinnostuneemmiksi ja tietoisemmiksi terveellisistä valinnoista. Jos terveellinen ruokavalio alkaa kuitenkin hallita ihmisen elämää täysin, hän voi tietämättään kärsiä syömishäiriöstä, jota nimitetään ortoreksiaksi.

Eloise du Luart sairasti ensin anoreksiaa, mutta luuli päässeensä siitä yli syömällä terveellisesti. Nainen ei ollut huomannut, että hän oli vain vaihtanut syömishäiriönsä toiseen. Eloise koukuttui terveelliseen ruokavalioon, josta tuli hänelle nopeasti pakkomielle, joka hallitsi koko naisen elämää.

Eloise mietti jatkuvasti terveellisiä valintoja ja hänen puuronsakin saattoi sisältää kahdeksaa erilaista superfoodia raakakaakaosta aina maca-jauheeseen ja mantelivoihin saakka. Jokaisesta ateriasta piti tehdä myös Instagramia varten niin kaunis, että annos oli lopulta jo kokonaan jäähtynyt silloin kun nainen pääsi syömään sen. Pakkomielteen vuoksi nainen ei voinut enää ruokailla ravintoloissa tai nähdä ystäviään syömisen merkeissä.

Nyt kun Eloise katsoo jälkikäteen ottamiaan kuvia ja miettii paljonko hän käytti aikaa ruokaan, hän kertoi BBC News -uutisille ymmärtäneensä oman pakkomielteensä ja syömishäiriönsä. Naisella ei ollut kuukautisia kahdeksaan vuoteen tarkan ja rajoitetun ruokavalionsa vuoksi. Lopulta kun hän mursi selästä luun, ravintoneuvoja sai naisen opettelemaan syömisen uudestaan.

Orthorexia: My 'healthy food' eating disorder. http://bbc.in/2CgX0Xi (via BBC Lifestyle & Health News)

Publié par BBC News sur mardi 13 février 2018