BBC-olympiastudio Suomen kiekkopelistä: ”Kameramiehet väistelevät pelaajia jäällä”

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Etelä-Koreassa parhaillaan käynnissä olevissa talviolympialaisissa on mukana monia lajeja, jotka eivät ole kaikille toimittajille kovin tuttuja. Nyt kaksi naistoimittajaa on ruotinut Britannian yleisradioyhtiö BBC:n olympiastudiossa Suomen naisjoukkueen jääkiekko-ottelua.

Verkossa nähtävällä videolla toimituksessa muun muassa ihmetellään miten upeasti pelin televisiointi on onnistuttu tekemään, kun kuvaajat ovat kameroineen jäällä pelaajien keskellä. Kuvaajat joutuvat siten väistelemään pelaajia työnsä tiimellyksessä. Ilmeisesti toimittajilta menivät erotuomarit ja kuvaajat sekaisin.

Suomen naiset hävisivät ottelun Yhdysvalloille 3-1, kun Yhdysvallat teki ottelun lopuksi vielä tyhjiin yhden maalin. Videolla nähdään miten Kendall Coyne tekee maalin Suomen verkkoon. Moni suomalainen muistaa Britannian talviolympialaisten urheilijoista erityisesti mäkihyppääjä Eddie ”The Eagle” Edwardsin, joka teki myöhemmin muun muassa musiikkiuraa.