Lihavuutta on 6 erilaista tyyppiä – tässä keinot niistä selviämiseen

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat luonnostaan eri mallisia, mutta kuitenkin omat elämäntavat vaikuttavat myös siihen miltä vartalo näyttää. Muun muassa ruoka, liikunta ja stressi vaikuttavat siihen mihin kohtaan kehossa ylimääräinen rasva tarttuu.

Bright Side -julkaisi YouTube-videon, jossa nähdään kuusi eri vartalomallia, joissa rasva kerääntyy eri tavalla. Videolla kuullaan ohjeet myös siihen miten liikakiloista kannattaisi yrittää päästä eroon eri vartalomallin mukaan.

1. Ylävartalolihavuus

Harrasta aerobista liikuntaa kuten uintia ja lenkkeilyä noin puoli tuntia päivittäin. Jätä ruokavaliosta kaikki hiilihapolliset ja sokeriset juomat pois.

2. Keskivartalolihavuus

Stressi, masennus ja ahdstus kiinnittävät rasvan vatsan alueelle. Aloita jooga ja meditointi, ja keskity rentoutumiseen ja stressinlievitykseen. Tehosta aineenvaihduntaa vihreällä teellä.

3. Takapuoleen ja yläreisiin kertynyt rasva

Jätä ruokavaliosta gluteeni äläkä jätä aamiaista välistä. Treenaa pakaroita ja alavartalon lihaksia kävelemällä esimerkiksi portaita, harrastamalla pyöräilyä tai kyykkäämällä.

4. Turvonnut vatsa

Kaljamaha on tälle vartalomallille oiva kuvaus, koska erityisesti olut turvottaa vatsaa. Vähennä alkoholin kulutustasi ja muista syödä useammin pienempiä aterioita.

5. Alavartalolihavuus

Tämä vartalomalli on yleisin naisilla, joilla on laskimovaivoja ja turvotusta jaloissa. Vähennä suolan käyttämistä ja juo runsaasti vettä. Pysy aktiivisena ja vältä istumista. Lepää aina jalat hieman kohotettuna.

6. Rasvaa sekä vatsassa että yläselässä

Univaje on suurin syy siihen, että rasva kertyy juuri vatsan ja yläselän alueelle. Nuku siis tarpeeksi ja muista syödä kuiturikasta ruokaa.