Tässä vasta asuntoilmoitus! Lahtelaisen yksiön ilmoituksessa nettihitti

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa julkaistaan päivitäin valtavasti luokiteltuja ilmoituksia asunnoista sekä vuokrattavaksi että myytäväksi. Ajoittain niiden joukosta löytyy poikkeuksellisia ilmoituksia, ja nyt Lahden keskustassa sijaitsevan yksiön ilmoitus leviää verkossa.

Vuokrailmoitus on poikkeuksellinen monestakin syystä. Kyseessä on Kartanon kaupunginosassa Lahdenkadulla sijaitseva 21,6 neliön yksiö, josta ilmoitukseen on riittänyt kerrottavaa neliöitä enemmän.

– Tässä vuokrailmoituksessa on pyritty antamaan mahdollisimman laaja kuvaus vuokrakohteesta ja vuokrasopimuksen reunaehdoista, ilmoituksessa todetaan.

Ilmoituksessa kerrotaan vuolain sanakääntein niin läheisistä oppilaitoksista ja puistoista kuin myös vuokran koosta ja eri kokoisten asumistukien vaikutuksesta vuokran suuruuteen. Yksi kohun syistä onkin se, että vuokra nousee asumistuen määrän mukaan.

– Vuokra on asumistuen määrään sidottu seuraavasti: niiltä kuukausilta, joilta vuokralainen ei saa asumistukea on vuokra 370e/kk; jos asumistuki vähintään 200e/kk on vuokra 400e/kk; jos asumistuki vähintään 250e/kk on vuokra 410e/kk, jos asumistuki vähintään 300e/kk on vuokra 420e/kk; jos asumistuki vähintään 350e/kk on vuokra 430e/kk; jos asumistuki vähintään 400e/kk on vuokra 440e/kk; jos asumistuki vähintään 430e/kk on vuokra 450e/kk.

Lisäksi vuokranantaja pyytää hakijoita kertomaan itsestään yksityisluonteisia seikkoja, kuten esimerkiksi ovatko he esimerkiksi invalideja tai kärsineet masennuksesta.

– Onko rikos- tai huomattavaa maksuhäiriö-taustaa, myös sellaisista erityisistä terveydellisistä seikoista, joilla voi olla huomattavaa vaikutusta normaaliin asumis-elämään ja vuokrasopimus-suhteeseen, olisi hyvä mainita (esim. vaikea masennus, invalidisuus, tms).

Lisäksi ilmoituksessa todetaan, että asunnon voi vuokrata viikoksi ilman, että siitä tarvitsisi tehdä vuokrasopimusta. Ilmoituksen perusteella vuokranantaja on alan järjestön jäsen.

– Asunnon omistaja on suomalainen, Suomen Vuokranantajat ry:n pitkäaikainen jäsen, ja asuu samassa talossa, minkä johdosta asunnon näyttö onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla, ilmoituksessa todetaan.