Vihdoinkin maaliskuu! Tässä ovat alkukevään trendit

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maaliskuu voidaan laskea kevään ensimmäiseksi kuukaudeksi, joka tuo mukanaan toivottavasti enemmän valoa ja lämpöä. Kevät saa perinteisesti ihmiset piristymään ja he alkavat kiinnittää myös tavallista enemmän huomiota kodin järjestykseen ja omaan tyyliin.

PureWow on nyt listannut alkukevään takuuvarmat trendit, jotka ovat pian kaikkien huulilla. Vuoden 2018 maaliskuu tuo tullessaan violetin eri sävyjä, aina vaaleasta lilasta tummaan laventeliin. Värisävy näkyy hienostuneissa vaatekerroissa ja naisellisissa asukokonaisuuksissa. Sosiaalisessa mediassa kiertää haasteita, joista suosituimmaksi ennustetaan #CraftStoreChallenge-kuvahaastetta. Siinä on ideana ottaa selfie tekokukkien keskellä.

Mausteista trendikkäin on puolestaan kardemumma, jonka hehkutetaan olevan kaikkiin vaivoihin tehoava makuhermojen räjäyttäjä. Bullet journalit, eli päiväkirjamaiset kalenterikirjat ovat olleet jo hetken aikaa todella suosittuja, mutta nyt niiden ohi on jyräämässä Panda Planner -nimiset organisaattorit. Avokado siirtyy puolestaan lautaselta juomalaseihin, sillä maaliskuussa hehkutetaan kasviksista valmistettuja juomasekoituksia.

Kevään ensimmäisenä kuukautena on trendikästä käyttää värikästä ripsiväriä. Sininen ripsiväri sopii erinomaisesti nuden huulipunan kaveriksi. Messinki on puolestaan sisustuksen suosikkiväri, joka näkyy etenkin keittiön uusissa vetimissä, hanoissa ja valaisimissa. Messingistä valmistetaan jopa laajempia kokonaisuuksia kromin väistyessä epätrendikkäiden materiaalien listalle. Metallin lisäksi on trendikästä nauttia kristallikivien parantavista voimista. Niiden on väitetty auttavan keskittymiseen ja nukkumiseen.