KFC pahoittelee kanakriisiä nerokkaasti: ”FCK”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kentucky Fried Chicken, eli KFC on yksi maailman suosituimmista friteerattua kanaa myyvistä ravintolaketjuista. Kerroimme äskettäin, että jättikokoisen ruokaketjun ravintolat ovat joutuneet sulkemaan ovensa, koska kuljetusyhtiö DHL ei toimittanut tarpeeksi kananlihaa ravintoloihin. Nyt ravintoloista on loppunut myös kastikkeet.

Kanakriisiksi nimetty KFC-polemiikki on nyt saanut uudenlaiset mittasuhteet, kun brittiravintoloista on loppunut ateriakastikkeet kesken. Kuljetusvaikeudet ovat jälleen kerran syynä. Ravintolaketju on pahoitellut tilannetta julkaisemalla vitsikkään ilmoituksen.

Kanaruoistaan tunnetun pikaruokalan ilmoituksessa pahoitellaan ravintoloiden puutteellisia ruokalistoja ja sitä, että ne ovat joutuneet sulkemaan ovensa toimitusvaikeuksien takia. Ilmoituksen kuvassa on KFC:n ikoninen kana-astia, jonka kyljessä lukee isolla: ”FCK”, eli kirjaimet ovat vaihtaneet paikkaa kirosanaa muistuttavaan muotoon.