Oma peitto voi olla parisuhteen pelastus – antaa paremmat yöunet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa pariskunnista suosii sängyssään yhtä isoa peittoa, jonka alla he voivat käpertyä toistensa kainaloon yön ajaksi. Vaikka ajatus kuulostaa romanttiselta, voi yhden ison peiton käyttäminen aiheuttaa ongelmia lähinnä siksi, että yöt muodostuvat taisteluareenaksi peiton takia.

Yksi iso peitto tarkoittaa sitä, että toinen kumppaneista saattaa kääriä sen kokonaan itsensä käyttöön, jolloin puoliso jää ilman peittoa. Yhdysvalloissa on tapana, että pariskunnat käyttävät yhtä tuplaleveää peittoa kahden pienemmän peiton sijaan. PureWow-sivusto on nyt vinkannut, että pariskuntien liitto saattaa pelastua ainoastaan sillä, että he ostavat molemmille oman peiton.

– Oman peiton kanssa nukkuminen mahdollistaa paremmin oman unen laadun kontrolloimisen. Skandinaviassa käytetään kahta peittoa sängyssä yleisesti ja siellä asuvat ihmiset ovat todella onnellisia, PureWow’n artikkelissa kirjoitetaan.