Paras rahasumma häälahjaksi? Miesten ja naisten mielipide eroaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi kesänä juhlittavia häitä suunnitellaan jo täydellä höyryllä. Hääkutsut on todennäköisesti jo lähetetty ja vieraiden määrästä on jonkinlaista osviittaa. Nykyisin hääparit toivovat mielellään lahjaksi rahaa riisikeittimien ja pitsiverhojen sijaan.

Brilliant Earth -koruliikkeen toteuttaman kyselyn mukaan naisten ja miesten mielipiteet sopivasta häälahjan summasta eroaa toisistaan. Naisten mielestä sopiva lahjarahan summa on 50 dollaria, eli noin 40 euroa. Kyselyn mukaan suurin osa miehistä pitää sopivampana summana sataa dollaria, joka on euroissa noin kahdeksankymppiä. Suurin osa vastauksista kuitenkin sijoittui 40 ja 100 euron väliin, PureWow uutisoi.

Lahjoitettava summa nousi kuitenkin suuremmaksi, mikäli siihen osallistuu kerralla isompi porukka. Lahjoitettava summa kannattaa aina miettiä sen mukaan, kuinka monta ihmistä rahamäärä sisältää. Sinkkujen lahjoittama summa saattaa olla suhteessa suurempi kuin pariskuntien antama raha.