Eminem arvostelee USA:n asepolitiikkaa: ”Rakastavat enemmän aseita kuin lapsiaan!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuonna kahdeksannen albuminsa julkaissut räppäri Eminem on osoittanut olevansa kiinnostunut Yhdysvaltojen hyvinvoinnista ja maan nykyisestä poliittisesta tilanteesta. Mies ei pelkää sanoa tai lausua ajatuksiaan ääneen, ja nyt hän on arvostellut yhdysvaltalaisen kansallisen kivääriyhdistys NRA:n toimintaa.

Marshall Mathers, eli 45-vuotias Eminem, on käynyt äskettäin iHeartRadio Music Awardsissa esiintymässä. Mies esitti freestyle-räppinä Nowhere Fast -kappaleen, jossa yhdessä säkeessä räpättiin: ”He rakastavat enemmän aseitaan kuin lapsiaan”. Eminem viittasi hiljattain Floridassa tapahtuneeseen kouluammuskeluun, jossa kuoli 17 oppilasta.

Ammuskelun jälkeen Yhdysvaltain asepolitiikka on nostettu keskustelun aiheeksi. Samaan aikaan, kun osa tahoista pyrkii rajoittamaan aseiden saatavuutta, on esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehdottanut opettajien varustautuvan aseilla. Yksi ammuskelusta selvinneistä on Alex Moscou -niminen opiselija.

– Olemme väsyneitä kuulemaan, kuinka päättäjät lähettävät rukouksiaan ja ajatuksiaan meille, mutta eivät tee mitään konkreettista estääkseen tällaisten tragedioiden tapahtumisen uudestaan, Moscou tilitti Timen mukaan.

Eminem astui lavalle hurraavan yleisön eteen ja riimitteli, että asejärjestö on poliitikkojen päätösten esteenä. Järjestön ja päättäjien välillä kulkee suuria summia rahaa. Tässä tapauksessa lahjoitukset ja oma ase menevät Eminemin mukaan lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edelle. Hän riimasi: ”This whole country is going nuts, and the NRA is our way/They’re responsible for this whole production/They hold the strings, they control the puppet/And they threaten to take donor bucks/So they know the government won’t do nothing and no one’s budging/Gun owners clutching their loaded weapons/They love their guns more than our children.”