Frendit-sarjan lavastaja paljasti – näin suunnitteli Monican asunnon ja kahvilan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lavastajalla ja puvustajalla on suuri merkitys sen suhteen miltä elokuvat ja televisiosarjat tulevat visuaalisuudeltaan näyttämään. John Shaffner on toiminut tuotannon ja lavastuksen suunnittelijana 44 eri televisiosarjassa, josta yksi menestyneimmistä on miljoonien ihmisten rakastama Frendit-komediasarja.

Great Big Story -kanava on tehnyt Shaffnerista haastattelun, jossa mies esittelee hänen kättensä töitä. Shaffner esittelee hänen työprosessiaan ja ensimmäisiä luonnoksia lavasteista, joista syntyi lopulta Frendit-sarjan keskiössä oleva Monican ja Rachelin asunto.

Työryhmä oli aluksi kavahtanut Shaffnerin ehdotusta violeteista seinistä, mutta lopulta kun ne toteutettiin niistä tulikin yksi merkittävimmistä asioista sarjan tunnelman ja ulkonäön kannalta. John Shaffner suunnitteli myös Central Perk -kahvilan sisustuksineen. Nyt 25 vuotta myöhemmin Shaffner on huomannut miten paljon kahvilakohtaukset ovat vaikuttaneet kahvilakulttuuriin ja oikeiden kahviloiden nykyiseen sisustukseen.