Näin peität aikuisiän aknen meikillä – suosi vihreää peitepuikkoa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa aikuisista kärsii aknesta, vaikka hoitaisi ihoaa mahdollisimman hyvin. Kasvojen näppylöitä voi peittää meikillä, ja lifestyleguru Claire Ashley neuvoo, mitä tuotteita kannattaa käyttää.

Hän suosittelee ensin meikin pohjalle vihreäsävytteistä pohjustusvoidetta, joka luo väritasapainoa punottaviin finneihin. Sen jälkeen lisätään peittävyyttä peitepuikon avulla. Tässäkin tapauksessa kannattaa suosia vihreää väriä. Sen sijaan nestemäisen meikkivoiteen sijaan kannattaa suosia jäykempää peitevoidetta, joka samalla tasoittaa aknen arpia.

Claire Ashley näyttää TLC-televisiokanavan Youtube-videolla esimerkkiä, kuinka peitevoidetta levitetään iholle taputtelemalla. Meikkisiveltimellä painelemalla saa parhaimman mahdollisen peitteen iholle. Myös puuteri kannattaa lisätä taputtelemalla, jotta se ei lähde hälventymään yhtä herkästi päivän mittaan.