Hääsuunnittelijat vieraille: ”Unohtakaa kännykkä ja keskittykää hääseremoniaan!”

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hääpari saattaa nykyisin merkitä jo kutsuun juhlissa käytettävän hashtagin. Yleensä sosiaalisen median merkintä on muotoa #sukunimi201x, mutta asiantuntijat suosittelevat sosiaalisen median unohtamista. Nykyisin on trendikkäämpää pitää yksityisasiat yksityisenä.

Ihmiset saattavat jakaa itsestään kaiken mahdollisen tiedon sosiaalisessa mediassa elämän suurimpia tapahtumia myöten. Hääjuhlien yhteydessä on käytetty jo tovi parille personoituja hashtageja, mutta nyt niitä suositellaan pois jätettäväksi. Syynä on se, että sosiaalisen median sovellukset saattavat muuttaa jossain vaiheessa algoritmejaan toisenlaiseksi, jolloin hashtagit yksinkertaisesti katoavat, PureWow väittää.

Myös hääparit nykyään arvostavat, mikäli vieraat keskittyisivät puhelimensa sijaan seremoniaan. Mikäli haluaa jakaa juhlaväen ottamia kuvia kaikkien käyttöön, kannattaa ennemmin perustaa pilvipalveluun oma albumi. Vieraille voi antaa albumiin oman salasanan, jonka avulla jokainen voi ladata kuvia kaikkien katseltavaksi. Hashtagit ovat julkisempia ja intiimit rakkauden juhlat eivät tarvitse huomiota sosiaalisessa mediassa onnistuakseen. Siksi nyt on myös tyylikästä pyytää häävieraita jättämään puhelimensa käsilaukkuun tai taskuihin, jotta he voisivat nauttia seremoniasta omilla aisteillaan ilman ruutuun tuijottamista.