Näin pakastat banaania näppärästi – eivät jäädy köntiksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ylikypsät banaanit kannattaa pakastaa makeutusaineeksi smoothien, taikinan tai vaikkapa puuron joukkoon sekoitettavaksi. Banaanit voi pakastaa monella eri tavalla, mutta nyt on neuvottu keino, minkä avulla banaanin palat eivät jäädy yhdeksi isoksi köntiksi pakastimessa.

Pilko banaanit viipaleiksi ja levitä pellin tai muun tasaisen alustan päälle. Pane viipaleet sen jälkeen pakastimeen ja anna jäätyä kokonaan. Jäätyneet palat voi pussittaa tai panna pakasterasiaan, jolloin ne eivät enää tartu kiinni toisiinsa.

Popsugarin vinkki on näppärä, sillä siten on helppo hyödyntää pakastimesta vain muutama pala kerrallaan. Banaani muuttuu kypsyessään makeammaksi, joten siksi se on suosittu makeutusaine esimerkiksi sokerin sijaan käytettäväksi. Esittelimme ylikypsistä banaaneista valmistettavia herkkuja täällä.