Lähes sokea laskettelutähti puhuttaa – tältä laskeminen näyttää hänen silmin

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näön voisi kuvitella olevan elintärkeä aisti laskettelua harrastavalle. 18-vuotias Menna Fitzpatrick kuitenkin todistaa tämän luulon vääräksi. Menna on näkövammainen, minkä ansiosta hänen näkökenttänsä kattaa vain kolme prosenttia normaalista.

Se ei ole kuitenkaan estänyt häntä harrastamasta laskettelua. Automerkki Toyotan perustamalla Instagram-tilillä voi selvittää, miltä rinteessä laskeminen näyttää Menna Fitzpatrickin silmin. Näkökenttä on erittäin sumea, eikä moni todennäköisesti pystyisi samaan kuin walesilainen urheilija.

Menna osallistui tämän vuoden talviparalympialaisiin, jossa hän voitti muun muassa kultamitalin slalomissa. Instagram-tili on osa Toyotan Start Your Impossible -kampanjaa, joka on syntynyt yhteistyössä kansainvälisen olympia- ja paralympialaiskomitean kanssa.