Princen kuolema varmistui itsemurhaksi? Ruumiissa moninkertaisesti tappavaa määrä fentanyyliä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuonna 2016 kuolleen laulajaikoni Princen kohtalo järkytti faneja ympäri maailmaa. Tuolloin selvisi nopeasti, että muusikko oli kuollut fentanyliinin yliannostukseen. Nyt on paljastunut, että ruumiinavauksen mukaan Princen kehosta löydettiin voimakasta kipulääkettä valtava määrä.

Sata kertaa morfiinia ja 50 kertaa heroiinia voimakkaampi fentanyliini on raivannut tiensä myös huumekauppiaiden valikoimiin. Reseptillä määrättävä kipulääke aiheuttaa vahvaa riippuvuutta ja sen yliannostuksen riski on suuri. Lääkärit ovat määränneet lääkettä myös monille julkkiksille, jotka ovat lopulta joutuneet sen uhriksi. Princen lisäksi ainakin Tom Petty ja Michael Jackson ovat kuolleet fentanyliinin yliannostukseen.

The Guardianin mukaan Princen kehosta löydetyn fentanyliinin määrä oli moninkertainen kuollettavaan määrään verrattuna. Kun normaalisti ihmiskehossa oleva 69 mikrogrammaa fentanyliinia per kilogramma luokitellaan tappavaksi annokseksi, oli Princen elimistössä lääkettä 450 mikrogrammaa yhtä kilogrammaa kohti. Miehen on otaksuttu ottaneen lääkkeet itse ja tarkoituksella.

Prince oli todennäköisesti käyttänyt ainetta aiemminkin, joten tulosten perusteella ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että laulaja olisi ottanut tarkoituksella tappavan yliannostuksen. Virallisesti tapaus on luokiteltu vahingoksi, mutta itsemurhan mahdollisuus nousi esiin jo pari kuukautta kuoleman jälkeen. Silloin selvisi, että laulaja oli jättänyt jälkeensä muistikirjasta repäistylle sivulle kirjoitetun lyhyen viestin. Siinä hän kertoi haluavansa päästä eroon kivuista ja pahoitteli ennenaikaista lähtöään.